Predjela hladna i topla

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Čet Apr 10, 2008 1:15 pm

Tortice od sunke

Sastojci

300 grama presovane šunke 1 margarin (250 grama) 4-5 barenih žumanaca 1 kašičica senfa so, biber 1 kašika majoneza

Način pripreme

Presovanu šunku iseći na tanje listove (najbolja je ona pravougaonog
oblika). Od navedenih namirnica penasto umutiti krem i filovati listove
šunke. Odozgo premazati preostalim filom ili pavlakom i ukrasiti
povrćem. Staviti u frižider da se dobro stegne. Seći toplim nožem na
željene oblike. Torta je vrlo dekorativna. Zove se još i slana doboš
torta.

Vreme pripreme: 60 minuta
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Čet Apr 10, 2008 1:16 pm

Predjelo sa pilecim mesom

Potrebno je: 2 kuvana pileca bataka i 1 kuvano belo meso,300gr kuvane

sunke,10 kuvanih jaja,5-6 kiselih krastavaca,biber i so,3 kasike

majoneza,rendani kackavalj.

Pripremanje: Sve sastojke sitno iseckati,sjediniti i dobro izmesati.Ukrasiti rendanim kackavaljem.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Čet Apr 10, 2008 1:16 pm

Predjelo sa pirincem

Potrebno je: solja pirinca,solja graska,100gr gauda sira,100gr ovcijeg
kackavalja,100gr suvog vrata,100gr sunke,nekoliko crnih maslina,2
jajeta,so,bober,ulje i sirce

Pripremanje: Posebno skuvati u slanoj vodi pirinac i grasak.Sjediniti i
pazljivo pomesati.Jaja tvrdo skuvati i iseckati.Ostale sastojke sitno
iseckati.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Preliti uljem i sircetom i sve
pazljivo izmesati.Garnirati seckanim persunom.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Čet Apr 10, 2008 1:17 pm

Rolat od belog mesa

2 bela mesa
1 glavica crnog luka
1 tvrdo bareno jaje
1 sveže jaje
sredina jednog parčeta hleba
so, biber, vegeta, peršun, beli luk

Belo meso samleti, izrendati crni luk i kuvano jaje i dodati sredinu
hleba, jaje i začine. Oblikovati rolat. Na zagrejano ulje staviti rolat
da se peče u rerni. Prelivati.
Služiti uz sos od pečuraka.


Sos od pečuraka:
Pečurke iseći na tanke listiće i dinstati na margarinu.Pred kraj
dodati biber,peršun i malo soli. Kada se pečurke ohlade dodati pavlaku
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 1:24 pm

Grenadir marš
Sastojci za 4-6 osoba
1 kg krumpira
300 g tjestenine (krpice, mašnice)
1 žlica maslaca
100 g luka
100 g pancete
1 žličica Vegete
1 žličica slatke crvene paprike u prahu
sol
papar
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Krumpir skuhajte u ljusci, a tjesteninu skuhajte i ocijedite.
2. Na zagrijanom maslacu popecite sitno nasjeckan luk i pancetu narezanu na kockice.
3. Dodajte oguljen krumpir narezan na kockice, Vegetu, crvenu papriku, sol i papar te kratko popirjajte.
4. Dodajte tjesteninu i peršin te sve dobro promiješajte.

Posluživanje

Poslužite toplo.
Savjet

Ovo je odličan prilog jelima, a uz zelenu salatu može biti i samostalan obrok.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 2:42 pm

Punjena piletina u lisnatom tjestu

Sastojci za 4 osobe
Potrebno
2 pileca bijela mesa
500 gr lisnatog tjesta
300 gr sampinjona
1 poriluk
2 dcl kisele pavlake
1/2 dcl bijelog vina
1 kasika senfa
2 zumanca
1/2 dcl ulja
1/2 veze persuna
vegeta
curry
papar


Priprema

1. Odvojite poptrebne namirnice
2. Bijelo meso presjeci na pola
3. pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio dzep za punjenje.
4. Sampinjone isjeci na listove, a por na kolutove te poprziti na malo ulja i zaciniti po ukusu.
5. Dinstanim sampinjonima i porom napuniti unutrasnjost bijelog mesa pa pricvrstiti cackalicom.
6. Punjenu piletinu zaciniti karijem i vegetom pa poprziti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni.
7. Iz przene piletine izvaditi cackalice pa je ostaviti da se ohladi.

1. Lisnato tjesto razvuci oklagijom na debljinu od dva milimetra i podjeliti na 4 dijela.
2. U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso vidi sliku .
3. Lisnato tjesto premazati umucenim zumancima
4. pa staviti u nauljenu tepsiju i peci dok ne porumeni.

1. Posebno sjediniti pavlaku, bijelo vino i senf pa zaciniti po ukusu.

1. Pripremljenim umakom preliti peceno lisnato tjesto.

1. Zasjecite da proviri ukusno i mirisno punjenje.

Posluživanje

Posluziti toplo ili hladno kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Bice podjednako ukusno i ako ga pripremite sa curetinom uz paradajz salatu i bijelo vino.
Ako do sada vec nije … presjek ce vas osvoji definitivno Wink
Volite li sarenilo u tanjiru servirajte uz ovo jelo i Zapecene sparoge

...proljece zauzima zasluzeno mjesto i na vasoj trpezi ..... ........
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 2:47 pm

Piletina u finoj marinadi

Sastojci
400-500g piletine ( po mogucnosti file )
ulje za prženje
so, biber
Marinada
1 dl crvenog vina
1 dl soja-sosa
1 kašika šećera
1 kaškica đumbira
2 češnja bijelog luka


Priprema

1. U dublji sud uliti vino, soja-sos, šećer, đumbir i češneve luka.
2. Meso narezati na krupnije kocke pa uvaljati u marinadu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider najmanje 2 sata.
3. Zagrijati ulje, popržiti komade piletine da se fino zapeče.
4. Ulti marinadu, malo vruće vode, posoliti, pobiberiti, poklopiti i ostaviti da se dinsta 30ak minuta.

avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 3:50 pm

Omlet s povrćem

Sastojci za 4 osobe
Za omlet:
4 jaja
1 žlica vode
sol
1 žlica ulja
Za prilog od povrća:
1 žlica maslinova ulja
50 g luka
1 Feferon
200 g svježe zelene paprike
200 g svježe crvene paprike
100 g rajčice
sol
papar


Priprema

1. Na vrućem ulju popecite nasjeckani luk, narezani feferon, paprike i rajčice narezane na kockice.
2. Sve posolite i pecite oko 5 minuta dok povrće ne omekša.
3. Jaja promiješajte s vodom i solju, izlijte ih u nauljenu tavu i ispecite 2 omleta.
4. Na polovicu svakog pečenog omleta stavite pola pečenog povrća i preklopite drugom polovicom omleta.

Posluživanje

Poslužite vruće.
Savjet

Kad pripremljenu smjesu od jaja izlijete u zagrijanu nauljenu tavu, smanjite vatru i pecite lagano da vam omlet ne zagori.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od yaya taj Uto Apr 15, 2008 3:58 pm

avatar
yaya
Winner forum i ja smo jedno isto!
Winner forum i ja smo jedno isto!

Broj poruka : 1452
Godina : 52
Datum upisa : 29.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://winner.hot4um.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Čet Apr 17, 2008 2:59 pm

Pileći galantin

Priprema dan ranije

Vrijeme pripreme 1 h i 10 min

Sastojci za 10 osoba
Pileći galantin
1.- kom- oko1.5.- kg. pileta
250.- gr telećeg mesa od buta
60.- gr slanine
60.- gr kuvane šunke
100.- gr. guščije džigerice
20.- gr trifli
20.- gr pistacije
2.- dl slatke pavlake
½.- dl. konjaka
2.- kom. jajeta za panadu
1.- dl. mleka
30.- gr brašna
30.- gr maslaca
300.- gr mešanog povrća smrznutog
100.- gr crnog luka
12.- gr soli
10.- gr začina za paštete.
100.- gr. suvi goveđi jezik sečen na kocke malo veće.



Priprema
Priprema

Način pripremanja: # Sa celog očišćenog pileta skinuti kožu počev od leđa. Tako da ostane cela . Odvojiti meso od kostiju .

1. Belo meso seći na režnjeve , tanko tući tučkomi takvo meso složiti na kožu pileta.
2. Ostalo pileće meso i teleće samleti nekoliko puta.
3. Od mleka i brašna i maslaca pripremiti panadu Panadu dodati mlevenom mesu i dobro sve izmešati

.# Dodati jaja i ulupanu pavlaku , začiniti solju , biberom , i začinom za papštete, kao i konjakom. Posle dodati na manje kocke isečenu slaninu , suvi jezik , guščiju džigericu , trifle i pistaciju .

1. Sve to dobro izmešati i to je nadev za galantin .
2. Nadev staviti na kožicu i pripremljeno meso . Sve to umotati u krpu ili gazu vezati čvrsto kanapom, tako smo dobili galantin .
3. Galantin treba da liči na tanju salamu.
4. Koske i povrće staviti u posudu sa vodom i začinima . Kad voda provri dodati pileći galantin koji se kuva oko trideset minuta.
5. Izvaditi galantin prepakovati ga i malo lagano presovati . Pustiti da se ohladi

.# Osloboditi galantin od gaze iseći i servirati na podlozi francuske salate, semizirati aspikom. Dekorisati i čuvati na hladnom mestu ili u frižideru do serviranja.
Posluživanje

Zavisno od želje gostiju može se galantin pripremiti od skoro svih peradi i divljači prnate.Pored raličitih obika može se servirati i šofroadiran i na druge načine po poterebi i želji.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Sub Apr 26, 2008 5:11 pm

Punjeni hleb



Potrebno je
vekna francuskog hleba
130 g margarina
3 kašike paštete
2 kašike senfa
2 tvrdo kuvana jaja
crni luk
100 g šunke
100 g dimljenog vrata
100 g kačkavalja
2 kisela krastavca
zelena i crvena paprika
so

Priprema
Veknu francuskog hleba podelite na pola, odsecite okrajke i izdubite. Margarin umutite s ribljom paštetom i senfom, a nakon toga dodajte sitno seckana kuvana jaja, crni luk, šunku i dimljeni vrat. Sve dobro pomešajte, posolite, a ako vam fil nije dovoljno čvrst, dodajte malo hleba koji ste izdubili. Polovine francuskog hleba napunite, pa stavite u frižider da se stegne.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Sub Apr 26, 2008 5:18 pm

Rolat od četiri sira



Potrebno je

300 g ovčijeg sira
250 g feta sira
100 g plavog sira
150 g krem-sira
100 g margarina
150 g graška iz konzerve
150 g kuvane šargarepe
2 kašike seckanog peršuna

Priprema

Umutite sireve i margarin, pa dodajte na kockice naseckanu šargarepu, grašak i sitno seckan peršun. Smesu dobro promešajte, stavite u uži pleh obložen folijom i rukama obrazujte rolat. Pleh stavite u frižider na dva sata da se stegne. Servirajte sa svežim povrćem i vrućim pecivom.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Ned Maj 04, 2008 2:54 pm

Jaja punjena renom


Potrebno je
4 tvrdo kuvana jaja l kašika limunovog soka, kašika majoneza, kašika rena, kašičica seckanog mladog crnog luka l kašičica seckanog peršuna,so i biber

Priprema
Jaja oljuštite, prepolovite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca posolite, pobiberite, pomešajte s limunovim sokom, majonezom, renom i mladim lukom. Belanca napunite pripremljenom smesom od žumanaca i pospite peršunom. Punjena jaja poslužite na zelenoj salati uz hladne nareske i sir.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Ned Maj 04, 2008 2:57 pm

Pržene kuglice u sosu



Potrebno je
l 4 kuvana jaja l sveže jaje l jedno žumance l kašika senfa l 20 g maslaca
l 100 ml pavlake l biber l so l ulje l brašno l prezle l šećer u prahu l so l sok od limuna l 2 kašike mleka

Priprema
Kuvana jaja oljuštite i prepolovite. Izvadite žumanca, pomešajte ih s maslacem i dve kašike pavlake, pa posolite i pobiberite. Belanca napunite pripremljenom smesom od žumanaca, spojite ih, uvaljajte u brašno, jedno umućeno jaje i prezle, pa ih ispržite na vrućem ulju. Preostalo žumance, so i senf pomešajte, dodajte četiri kašike ulja, mleko, sok od limuna, a na kraju preostalu pavlaku. Sve dobro promešajte i ovim sosom prelijte ispržena jaja. Servirajte s barenim krompirima.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od djavolica taj Ned Maj 04, 2008 2:59 pm

Pikantni pileći namaz



Potrebno je
l pola pileta l šargarepa l celer l peršun l 2 kisela krastavca l crni luk l 2 tvrdo kuvana jaja l suvi biljni začin l so l jogurt l majonez

Priprema
Piletinu stavite u lonac s hladnom vodom. Šargarepu i celer očistite, iseckajte, dodajte u lonac s piletinom, posolite i kuvajte dok ne omekša. Meso izvadite i sameljite ga zajedno sa kuvanim povrćem. Dodajte sitno seckana kuvana jaja, krastavce, crni luk i seckani peršun. Sve promešajte i začinite suvim biljnim začinom. U smesu dodajte jogurt i majonez, pa opet promešajte. Servirajte na listovima zelene salate.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Predjela hladna i topla

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu