Rostilj i prelivi

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Rostilj i prelivi

Počalji od djavolica taj Sub Apr 05, 2008 9:14 am

PILE NA ROSTILJU

Pile se pazljivo ocisti, izvade iznutrice i grudna supljina obrise
cistom krpom. Zatim se ledja pileta razrezu po duzini, a bataci stave
pod kozu i pile lagano pritisne, posoli i pobiberi, umoci u ulje i pece
na rostilju polagano dok se lepo ne ispece.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od djavolica taj Sub Apr 05, 2008 9:16 am

CEVAPI


2 kg mesanog mesa junece i jagnjece ili samo junece
3 kasike supene mlevene crvene paprike( Ako volite ljuto onda dve kasike slatke i jednu kasikicu tucane ljute paprike)
3 kasike bibera
2 kasike sode bikarbone
1 kasika secera
1 velika kasika vegete
50 gr. soli

Sve namirnice dobro zamesite i ostavite pokriveno u frizideru preko
noci i sutradan po zelji pecite oblikujte cevape ili dodajte jos sitno
seckanog crnog luka i oblikujte pljeskavice
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od djavolica taj Sub Apr 05, 2008 9:18 am

Pikantna piletina na žaru

Sastojci za marinadu:

2 kašičice curryja u prahu
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica čilija u prahu
4 čena naseckanog belog luka

Sastojci za umak:

1 šolja jogurta
4 kašike sveže seckanog peršuna
so po ukusu

Sastojci:

1 pile
4-5 kašika ulja
kriške limuna za ukrašavanje
so i biber po ukusu

Priprema:
Pile operite, obrišite papirnim ubrusom i isecite na osnovne delove. U manjem tiganju zagrejte mešavinu curryja, kima i čilija u prahu, tek da zamiriše. Umešajte seckan beli luk i mešavinom istrljajte komade pileta. Ostavite tako u poklopljenoj posudi oko 1 sat da se meso prožme začinima. U međuvremenu jogurt pomešajte sa malo soli, bibera i sveže seckanim peršunom. Odstajale komade piletine posolite, pobiberite, premažite uljem i pecite na roštilju dvadesetak minuta ili duže, u zavisnosti od veličine delova pileta.
Poslužite još toplo s umakom od jogurta.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 2:59 pm

Plava riba s roštilja

Sastojci za 4 osobe
8 manjih skuša
½ žličice listića svježeg ružmarina
1 žličica Vegete za posipavanje
2-3 žlice limunova soka
sol

Umak za premazivanje:
50 ml maslinova ulja
3 češnja češnjaka
1 žlica narezanog svježeg bosiljka

Priprema

1. Ribu očistite, operite i posušite upijajućim ubrusom.
2. U utrobu svake ribe stavite ružmarin i pospite je Vegetom za posipavanje. Ribu nakapajte limunovim sokom i stavite na zagrijane rešetke roštilja.
3. Ovisno o veličini, pecite je sa svake strane 4-5 minuta.
4. Češnjak protisnite, pa ga promiješajte s maslinovim uljem i narezanim bosiljkom.
5. Pečenu ribu posolite i prelijte umakom.

Posluživanje

Poslužite je uz kuhani krumpir s blitvom.
Savjet

Kod pečenja ribe na roštilju, preporučljivo je da roštilj bude dobro očišćen i zagrijan kako vam se riba ne bi lijepila.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od djavolica taj Uto Apr 15, 2008 3:26 pm

Pileći ražnjići s povrćem

Sastojci za 4 osobe
500 g pilećih fileta
200 g svježe crvene paprike
100 g tikvica
100 g mladog luka
200 g šampinjona
200 ml tamnog piva
4 - 5 žlica ulja
1 žlica Vegete


Priprema

1. Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite Vegetom
2. Opranu papriku očistite od sjemenki pa je isto tako narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke.
3. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promiješajte.
4. Meso s povrćem pokrijte i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.
5. Rešetku za roštilj ili tavu premažite uljem i dobro zagrijte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.

Posluživanje

Uz tople ražnjiće poslužite zelenu salatu.
Mala tajna

Šampinjoni će zadržati lijepu boju i izgled ako ih prije pečenja dobro osušite.
avatar
djavolica
Mega urednik

Broj poruka : 3923
Datum upisa : 25.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od malena taj Uto Apr 15, 2008 3:28 pm

njami.njami..........otvori mi apetit
avatar
malena
Mega urednik

Broj poruka : 1982
Godina : 36
Datum upisa : 27.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rostilj i prelivi

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu